Tagliatelle z cukinią, awokado i kozim serem

bagietka z kozim serem-2
Są takie chwile kiedy mamy godzinę do wyjścia, a małżonek pyta „Co zjemy na obiad?”. Lubię takie kuchenne wyzwania, bo często na poczekaniu tworzy się coś fajnego. Otwieram wtedy lodówkę i używam tego co mam. Dzisiaj powstała taka wersja zielono mi. Zachęcam Was do wypróbowania. Taki makaron przygotujecie w 20 minut.

 

/2 porcje/
150 g tagliatelle
mała cukinia
cebulka
pół awokado
100 g twarogowego sera koziego
łyżka posiekanego świeżego tymianku
twardy ser (parmezan, grana padano) do starcia na koniec
sól, pieprz
1 łyżka oliwy

Ugotować makaron według przepisu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, cukinię w grubą – podsmażyć na oliwie. Dodać wydrążone ze skórki awokado, kozi ser i tymianek. Dodać 2 łyżki wody z gotującego się makaronu. Chwilę podsmażyć, dodać sól i pieprz. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem zetrzeć trochę sera (albo dużo jeśli lubicie:).
bagietka z kozim serem-2

Dołącz do Pachnieobiadem.pl na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *