Pasty z avocado

 IMG_1335-1

Wiadomo, że niezaprzeczalnym elementem wieczornego seansu filmowego jest popcorn. Czasami jednak warto odejść od tej zasady i spontanicznie stworzyć inną, smaczną przekąskę. Mój wzrok padł na avocado, co zaowocowało dwiema prostymi i szybkimi pastami.

Przygotowanie ich nie powinno Wam zająć więcej niż 15 minut. Zacznijcie od ugotowania jajka 🙂

Pasty świetnie pasują do świeżej bagietki, grzanek, a nawet naczosów.

 

 

Pasta z avocado

 IMG_1340

pół dużego avocado

plaster tłustego białego sera

łyżka sera feta

łyżka zielonego pesto

sok z połówki cytryny

1 łyżeczka tabasco

tymianek

 

Składniki wrzucić do blendera. Zmiksować. Posypać świeżym tymiankiem.

 

 

Pasta z avocado z boczkiem

 IMG_1341

pół dużego avocado

1 jajko na twardo

2 plastry boczku

pieprz

 

Plastry boczku pokroić w paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Odsączyć na papierowym ręczniku. Jajko pokroić w drobną kosteczkę. Avocado wydrążyć i zmiażdżyć widelcem. Składniki połączyć, popieprzyć, ewentualnie posolić (spróbujcie przed posoleniem, bo z boczkiem może okazać się wystarczająco słone).

Dołącz do Pachnieobiadem.pl na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *