Łosoś z sosem kaparowo-musztardowym i pieczone ziemniaki

IMG_0931

Smacznie, szybko i na temat. Idealna opcja zarówno na niedzielny obiad jak i wtorkowy luncz 🙂

/2 porcje/
2 filety łososia (po 150-200 g każdy)
5-6 średnich ziemniaków
1 czerwona cebula
kilka ząbków czosnku w łupinie
świeży rozmaryn
łyżka oliwy
łyżka masła

sos
łyżka majonezu
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
łyżka kaparów

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st. C. Ziemniaki bardzo dokładnie umyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na blasze w piekarniku. Dodać czosnek w łupinach, posypać rozmarynem, dodać oliwę i kawałki masła. Piec z opcją termoobiegu ok. pół godziny. Łososia umyć, wytrzeć, posolić i popieprzyć i piec w temperaturze 200 st. C ok. 10 minut. Składniki sosu wymieszać, polać nim łososia już na talerzu.

Dołącz do Pachnieobiadem.pl na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *