Deser z truskawkami i mascaropone

IMG_1500
/2 porcje/
ok. 50 g ciasteczek maślanych lub imbirowych
80 g serka mascarpone
80 g serka białego (np. bieluch)
łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
2 łyżki cukru pudru
kilka truskawek
2 łyżki sosu lemon curd (np. Marks&Spencer)
wiórki z kawałka gorzkiej czekolady

Na dnie przezroczystych szklanek ułożyć pokruszone ciastka. Dodać po łyżce lemon curd. Lemon curd oczywiście można przygotować samodzielnie, ale ponieważ to jest wersja na szybko, to używamy tego ze słoika. Ułożyć przecięte na cztery truskawki. Wymieszać serki, dodać cukier puder i ekstrakt. Ułożyć na truskawkach. Na koniec posypać wiórkami z czekolady. Można dodać listek mięty i kawałek truskawki. Najlepiej schłodzić 1-2 godziny w lodówce.
IMG_1505

Dołącz do Pachnieobiadem.pl na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *